Bij Suus

Susan Lips, eigenaresse Bij Suus

Soms krijg ik de vraag waarom in zo laat in dit beroep ben gestapt…

Pas met mijn 30 kwam dit beroep aan mij voorbij. Na een korte research periode heb ik besloten om voor het volwassenonderwijs te kiezen en de avond en weekeind vakopleiding te volgen. Een jaar zwoegen lag voor de deur maar omdat het vak zoveel uitdaging bood was het goed vol te houden. Sterker nog, na het behalen van mijn vakdiploma was de leer-kriebel niet verdwenen. In 2015 besloot ik daarom om de opleiding tot medische schoonheidsspecialiste bij U-consultancy te gaan volgen.

Signalerende functie van een schoonheidsspecialiste

Na het volgen en behalen van de Masterclass Dermatologie bij U-consultancy mag ik mijzelf Medisch schoonheidsspecialiste noemen. Ik heb door deze opleiding gedegen kennis van de medische aspecten van de huid. Onrustige plekjes worden eerder opgemerkt, doordat ik een signalerende functie heb. Ik schrijf geen medicijnen voor maar werk wel nauw samen met huisartsen en andere specialisten.
De technieken waarvoor ik mijn specialisatie heb zijn: de acne huid - medische camouflage en elektrisch ontharen. Mocht er een medische verantwoorde reden voor zijn kan de zorgverzekeraar besluiten de behandelingen (gedeeltelijk) te vergoeden.

Het combineren van medische kennis met wellness is voor mij perfect.

Een moment voor jezelf is heel belangrijk in deze toch al hectische tijd. Door te ontspannen laad je opnieuw op en krijg je weer energie. Door regelmatige trainingen en hierdoor nieuwe technieken eigen te maken zal geen massage hetzelfde zijn.

De omgang met cliënten, collega’s, huidtherapeuten, vertegenwoordigers van de merken waar ik mee werk zorgen dat ik plezier blijf houden in mijn vak en dat ik mijzelf blijf uitdagen om mijn vakkennis op pijl te houden.

Medisch schoonheidsspecialiste Suus

Dana Pino, stagiaire Bij Suus

Even voorstellen: Ik ben Dana Pino mijn leeftijd is 18 jaar. Ik ben sinds kort begonnen met de opleiding tot schoonheidsspecialist en voor die opleiding loop ik stage bij Schoonheidssalon Bij Suus. 

Waarom ik schoonheidsspecialist wil worden:  Van kleins af aan vind ik het al super leuk en intressant om met uiterlijk en verzorging bezig te zijn. Vanaf mijn 12e jaar kreeg ik een zeer onrustige huid. Ik kreeg last van jeugdpuistjes (acne). Ik ben mij toen gaan verdiepen in de acne en las er alles over op internet. Als ik met mijn moeder mee ging naar een drogist was ze me al kwijt.... Ik stond natuurlijk bij de gezicht en beauty producten alles na te lezen. Ook ga je op meer dingen letten zoals niet met je handen over je gezicht want ja daar kunnen bacterien aan zitten die niet goed voor de huid zijn.  Om mij heen kijkend vielen mij de mensen met huidproblemen op. Het kriebelde om die mensen te helpen om ze advies te kunnen geven over hun huid. Het vak schoonheidspecialist zit dan ook echt in mijn bloed en ga mij er volledig voor inzetten om het beste uit mijzelf te halen.

Ik houd er van om mensen blij te maken en ze er weer fris, uitgerust en ontspannen uit te laten zien.

Ik wil Suus heel erg bedanken dat ze mij deze kans heeft gegeven dat waardeer ik super erg!

Tot snel bij Schoonheidssalon Bij Suus waar je mij kan vinden in de hamam en in de behandelkamers.

 Groetjes Dana Pino :)

Dana